Een nieuwe traditie

Twee jaar geleden ontstond het plan voor De Nieuwe Passie in de Bethelkerk te Scheveningen. Op deze plek bestond een traditie waarbij op Palmpasen de Marcus Passie werd uitgevoerd. Met De Nieuwe Passie wordt gezocht naar eigentijdse vormen om het lijdensverhaal van Jezus Christus te vertellen. Nu met behulp van schilderijen, sculpturen en muziek.
.

2021 – Marc Mulders

In 2021 werd samengewerkt met kunstenaar Marc Mulders. Zijn werken vormden de basis voor een programma met vespers en muziek in de Stille Week.

2022 – Paul van Dongen, Willem Jan Otten en Ars Musica

In 2022 werd een combinatie gemaakt van poëzie, etsen en klassieke passiemuziek. Dichter Willem Jan Otten en kunstenaar Paul van Dongen stelden met dirigent Patrick van der Linden een voorstelling en expositie samen. Gedichten, kunstwerken en muziekstukken vormden met elkaar een omgang in het lijdensverhaal.

2023 – Giovanni Dalessi en Ars Musica

Voor 2023 is het opnieuw gelukt een toonaangevend kunstenaar te vinden. Giovanni Dalessi zal bestaand en nieuw werk exposeren waarin met name de relatie tussen Maria en Jezus naar voren komt. Ars Musica voert het Stabat Mater van Pergolesi uit.